Menü
Haberler
TÜRKİYE
BSL
Puan durumu
TBL
Puan durumu
TB2L
Puan durumu
EBBL
Puan durumu
BGL
Puan durumu
KBL
Puan durumu
TKBL
Puan durumu
KBBL
Puan durumu
BSL
● Basketbol Süper Ligi
TBL
● Türkiye Basketbol Ligi
TB2L
● Türkiye Basketbol İkinci Ligi
EBBL
● Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi
BGL
● Basketbol Gençler Ligi
KBL
● Kadınlar Basketbol Ligi
TKBL
● Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi
KBBL
● Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi
Erkekler Milli Takımları
Kadınlar Milli Takımları
Diğer
AVRUPA
EUROLEAGUE
Puan durumu
EUROCUP
Puan durumu
CHAMPIONS LEAGUE
Puan durumu
Euroleague
● Avrupa Ligi
Eurocup
● Avrupa Kupası
Champions League
● FİBA Şampiyonlar Ligi
FIBA Europe Cup
● FIBA Avrupa Kupası
Euroleague Women
● Kadınlar Avrupa Ligi
Eurocup Women
● Kadınlar Avrupa Kupası
Ülke Ligleri
Diğer
AMERİKA
NBA
● National Basketball Association
WNBA
● Women's National Basketball Association
NCAA
● National Collegiate Athlethics Association
Diğer
DÜNYA
Erkekler
Kadınlar
Diğer
ALTYAPI
Şampiyonalar / Ligler
Milli Takımlar
Diğer
DİĞER
Antrenör / Hakem
Tarihçe
×
Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde 2. tura kalanlar
Suleiman Braimoh TOFAŞ'ta
Giddey'den Yaz Ligi'nde triple double
Turgut Atakol'da hava atışı
BCL'de kura günü
Gobert 9 yıl sonra Utah'ten ayrıldı
Kokoskov Brooklyn Nets'te
Doncic'ten yeni Bahçeşehirli'ye tebrik
Bahçeşehir, Blazic'i açıkladı
Doğan Şenli Merkezefendi'de
Basketbol Gelişim Merkezi videosu
Deniz Kılıçlı Karşıyaka'da
Şampiyon Fenerbahçe Koleji'nden üç oyuncuya teşekkür
Mustafa Baştürk Finalspor'da
Bertan Baştan Denizli'ye döndü
Kürşad Özdemir Balıkesir'de devam
Bolomboy Olympiacos'ta
Yalovaspor: Sahada savaşa devam...
Recep Solak Etimesgut'ta
Jovic iyi başladı
Çıvgın Gemlik'te kaldı
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde torbalar belli oldu
Bodiroga, Euroleague Başkanlığı için güçlü aday
Yaz Ligi'nde Ohlahomalı Holmgren'den blok rekoru
Efes'in aynı sezonda ikinci Euroleague şampiyonluğu
İspanyol oyuncular ayaklandı
Laso: Sağlığım yerinde
Kaşıkçı Finalspor'da
Carrol'dan Real yönetimine eleştiri
Telekom Tony Taylor'ı açıkladı
Ormanspor'dan yeni eklemeler
Samsunspor'dan ilk hamleler
Emre Tanışan'la 2 yıl daha
Karşıyakalı Delgado'dan double double
Eski Bursasporlu, Amerika'nın skoreri
Fransa'dan 29-2'lik periyod
Milli Takımımızın 2. Tur maç takvimi
Telekom, Tony Taylor'da ilerliyor
Musa'dan son saniye üçlüğü (Aziz Bekir galibiyetle başladı)
PETKİM, Aldridge ile yeniden imzaladı
Satoransky Litvanya'yı vurdu, elemelerde yenilmeyen kalmadı
İki gün süren maçta Belçika'dan Sırbistan'a sürpriz
Galatasaray eski BSL oyuncusuna yakın
Gürcistan, İspanya'nın yenilmezliğine son verdi
Düverioğlu'ndan double double
Yiğit Onan Beşiktaş yolunda
Bora Can Işık Balıkesir'de
Burak Eşlik Denizli'de
Tahkim Yalovaspor'un itirazını reddetti
Oğuzhan Tosun Ormanspor'da
Ribaundcu uzun Karşıyaka'nın radarında
Eski Galatasaray ve Efesli'den Karşıyaka'ya 2 yıllık imza
Ata Kahraman Manisa'da
Nate Sestina Telekom'da
TBL Lig Kurulu toplantısı yapıldı
Yalovaspor'dan 4 önemli transfer
Fenerbahçe kaptanıyla 2 yıl uzattı
Tayfun Erülkü Büyükçekmece'ye döndü
Sinan Sağlam Galatasaray'da
Emircan Koşut Telekom'da
Zizic'ten Efes'e 2+1 yıllık imza
Eray Aydoğan Büyükçekmece'de
Fenerbahçe'den Floyd'a teşekkür
Karşıyaka'dan Maccabi'ye
Can Altıntığ Konyaspor'da kaldı
U20 Milliler Slovenya'ya kaybetti
Manisa'nın ilk yabancı transferi Büyükçekmece'den
Itoudis Yunanistan Milli Takımı'nı açıkladı
Maccabi, Efes'le anlaşan Zizic'i uğurladı
Georgios Bartzokas'la 3 yıl daha
Konyaspor'un skoreri Le Mans'ta
Monaco'dan TOFAŞ'a
Karşıyaka Kenan Sipahi'yi açıkladı
Adıgüzel'in U20'den çıkarılması Kandemir'i kızdırdı
Umut Geçen Sigortam.net'te
Eski NBA oyuncusu 25 yaşında vefat etti
Büyükçekmece'den iki iç transfer
Antalya'da yeni koç Doğan Deniz
Konyaspor'dan ilk hamleler
Jan Vesely, Fenerbahçe'ye veda etti
Itoudis: Taraftarlar rahat uyusun
Yannıer: Wilbekin'in transferi için çalışıyoruz
Sırbistan Milli Takımı açıklandı
Ata Evren Etimesgut'ta
Telekom Erkan Yılmaz'ı açıkladı
Eski Galatasaraylı Maccabi'de
Furkan Korkmaz: Ataman NBA'e giderse geri dönmez
Yiğit Aslan Bahçeşehir'de
Ahmet Düverioğlu resmen Frutti Extra Bursaspor'da
San Francisco sokaklarında şampiyonluk kutlamaları
Monaco şampiyonluğa yaklaştı
Itoudis İstanbul'da
Millerden Atamanlı antrenman
Efes, Beşiktaşlı genç devle ilgileniyor
PETKİM hedef büyüttü
Obradovic'e 4 maç ceza
Manisa'dan üç iç transfer
Burak Selen Etimesgut'ta
Türk Telekom'dan Fenerbahçe'ye
Motley'den Fenerbahçe'ye 2 yıllık imza
BasketFaul.com
2012-06-22 22:01
Bir final ve ötesi (Hayri Pekergin)
BasketFaul
•
12-06-22 22:01
Ulusal ölçekte 2021-2022 sezonun son altyapı etkinliği BGL Finalleri ile tamamlandı.
Kızlar BGL Finali, oyuncuları daha önce Liseler Türkiye Şampiyonası finalinde karşılaşan Emlak Konut ve BOTAŞ takımları arasında oynandı.
Maçın İstanbul'da oynanması ve seyahati zorlaştıran kötü hava şartlarına rağmen BOTAŞ'ın tribünde önemli sayıda destekçisi olması, Emlak Konut Spor Kulübünün bir tribünü dolduracak sayıya ulaşan basketbolcu ordusu ve aileleri ile yarattığı atmosfer TRT Spor Yıldız aracılığı ile naklen yayınlanan maçın seyir zevkini arttıran unsurlar oldu.
TBF'nin maçın adeta bir süper lig finali atmosferinde oynanması için yaptığı yatırımın karşılığının alındığını söyleyebiliriz. Bu bakımdan ilgilileri kutlamak ve teşekkür etmek gerekiyor..
Emlak Konut ve BOTAŞ BGL takımlarının oyuncuları daha önce Kayseri'de yapılan Liseler Türkiye Şampiyonası Finalinde Doğa Koleji ve Tema Koleji formaları ile karşılaşmış, kazanan 15. dakika sonrasında kontrolü netleştirerek 67-41 skorla kupaya uzanan Emlak Konut oyuncularının yer aldığı Doğa Koleji olmuştu.
2021-2022 Kızlar BGL Finalinde ise kazananın belirlendiği bölüm Emlak Konut'un 15-2 üstünlük sağladığı 3. çeyrek oldu.
Finalin ilk yarısında sahada denge vardı. Emlak Konut hem dış şutlar hem penetrelerde etkili olan Berfin Sertoğlu ve Eda Balkan'ın skor liderliğinde genelde önde olan taraf idi. BOTAŞ ise maça etkili dış şutlarla başlayan forvet Ceylin Altunpa ve guard Ada Naz Çorum, potaya başarılı ataklarında sonuç alan Deniz Torğut ile rakibini sürekli yakın takip etti.
BOTAŞ forvet Michelle Arens ve guard Vera Günaydın'ın maç kazanma matematiği açısından önemli olan katkılarını ortaya koydukça rakibine yaklaşırken Emlak Konut her zaman olduğu gibi ribauntlarda etkili olan Feray Laiç, guard Ceren Akpınar ve forvet Ayça Yuşan'ın skora katkısı ile önde kalan taraf oldu.
3. Çeyrekte Emlak Konut'un etkili gömülü m/m savunması ve ribauntlarda 50-30 üstünlüğü, finalin MVP'si oyun kurucu Berfin Sertoğlu (13s11rb4as3tç), finalin en skorer oyuncusu forvet Eda Balkan (18s3rb3tç), guard Ceren Akpınar (10s3as), pivot Zeynep Çelik (4s4rb) forvet Feray Laiç'in (6s9rb) sayılarıyla birleşince BOTAŞ ritmini bulmakta büyük güçlük yaşadı.
İkinci yarıdaki ilk sekiz dakikada yalnızca Deniz Torğut'un çizgi isabetleri ile skor üreten Kırmızı beyazlılar 28. dakikada
ikinci mola haklarını da kullanarak momentum kazanmak için büyük çaba gösterse de forvetler Ece Erginay (6s2rb) ve maçı çok odaklı oynayan Ayça Yuşan'ın (6s7rb) sayılarıyla etkili olan Emlak Konut farkın azalmasına izin vermedi.
Emlak Konut 3. çeyreği 48-32 önde bitirirken skor 35. dakikada 58-36 oldu.
Bu andan sonra iki takım da yaklaşan milli takım sezonu öncesinde oyuncuları riske etmemek için rotasyonları devreye alırken Nisa Gökmen, Selin Fıçıcıoğlu ve İdil Yeniçulha ile skor bulan BOTAŞ farkı biraz olsun azalttı ve final 64-45 Emlak Konut üstünlüğünde sona erdi.
Bana göre finalin önemli çıktılarından biri Emlak Konut cephesinde oyun kurucu Berfin Sertoğlu'nun diğer bütün iyi yaptığı işler yanında "şutunun" yüksek atmosferli bir finalin sonucunu etkileyecek istikrarda olduğunu ortaya koyması idi.
Emlak Konut forveti Eda Balkan finaldeki performansı ve dribbling üzerine potaya rakibi eksilterek gitmesi ile etkili dış şutlarını tamamlayacak yetenek setine sahip olduğunu bir kez de final atmosferinde kanıtladı.
Dış şut başarısını merak edenlerin sayısı oldukça çok olsa da bu konudaki yeteneğini "onlardan" saklamaya devam eden oyun kurucu Ceren Akpınar'ın yarı saha oyununda artan etkisi, oyunu güzelleştiren sayı ve pasları finale değer kattı.
Merak edenler için benim ifade etmem gerekirse Ceren Akpınar'ın oldukça ciddi bir dış tehdidi var. Bu platformda daha önceki paylaşımlara bakıldığında daha 14-15 yaşındayken ortaya koyduğu şut başarıları görülebilir.
Yetenekli guard ise bu dönemde tıpkı Işıl Alben'in kendi yaşında olduğu gibi önceliği potaya topla ataklara vermiş görünüyor.
Emlak Konut takımında Feray Laiç'in yüzü dönük pozisyon üretme becerisini giderek geliştirmesi, Ayça Yuşan ve Ece Erginay'ın her mesafede odaklı oyunu, Zeynep Çelik'in bir süredir koruma amaçlı kısıtlı süre ile oynamasına rağmen hazır görünmesi diğer olumlu notlar idi.
Emlak Konut BGL takımı bu sezonda KBBL, BGL ve Liseler Türkiye şampiyonasında şampiyon olarak örneği az görülen bir başarıya imza attı.
Bu başarılarda bugünkü finalde istedikleri momentumu tam olarak yakalayamayan yarı final serisinin yıldızı Nimet Çalışkan ve forvet Yağmur Yılmaz gibi isimlerin de büyük katkısı olduğunu da not etmek doğru olur.
Bu anlamda başta coach Vedat Sağlık, yardımcı coach Burak Öztaş altyapı idarecisi Raşitbey Korkmaz'ı ve tüm Emlak Konut organizasyonunu kutlamak gerekiyor.
BOTAŞ cephesinde ilk yarıda ikili oyunlar ardından potaya atakların sonunda ekstra pas zamanında geldiğinde Ceylin Altunpa (9s7rb3tç), Adanaz Çorum (8s4rb3as) ve Deniz Torğut'un (13s3rb3tç) sayıları yapılan detaylı hazırlığı ortaya koyuyordu.
Kırmızı beyazlılarda 3.çeyrekte gelen iki molaya rağmen momentum kaybının sürmesi, maçta kilit konumdaki isimlerin ritim yakalayamaması ve artan faul sayısı nedeni ile savunmanın ikinci yarıda telafi edici konumda olamaması sonuçta etkili faktörlerdi.
Oyunun her iki yönünü etkili oynayan, savunma ve ribauntlarıyla geçen yıl elde edilen şampiyonluğun kilit isimlerinden olan Ceylin Altunpa’nın bu seneki finalin ilk yarısında ortaya koyduğu şut başarısı BOTAŞ’ın oyuncu gelişimini ne denli ön plana aldığının güzel bir göstergesi.
Geçen sezon ardından üst üste ikinci kez BGL'de finale yükselen BOTAŞ altyapı organizasyonunu, üst liglere verdiği isimler kadar oyunculara aktardıkları katma değer için kutlamak ve iki yıl içinde bir şampiyonluk bir final başarısı gerçekleştiren BOTAŞ BGL coachu Hüseyin Doğan ve ekibine, kendilerine ve altyapıya her yerde büyük destek olan deneyimli coach İlker Gözeneli'ye ve BOTAŞ organizasyonuna teşekkür etmek gerekiyor.
twitter: @hayripekergin
Paylaş
Yorumlar
Okunma: 3476
Rumuz
Yorum
Güvenlik Kodu
Gönder
Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde 2. tura kalanlar
30-07-22 09:59
Suleiman Braimoh TOFAŞ'ta
07-07-22 10:29
Giddey'den Yaz Ligi'nde triple double
07-07-22 10:10
Turgut Atakol'da hava atışı
07-07-22 08:26
BCL'de kura günü
07-07-22 08:19
Gobert 9 yıl sonra Utah'ten ayrıldı
07-07-22 07:59
Kokoskov Brooklyn Nets'te
06-07-22 22:53
Doncic'ten yeni Bahçeşehirli'ye tebrik
06-07-22 22:47
Bahçeşehir, Blazic'i açıkladı
06-07-22 21:00